Om Firstgrade

"Det hele startede... En fredag eller lørdag, jeg kan faktisk ikke huske det!

- Eiqu Miller

FirstGrade navnet, og aben - startede som et symbol og et navn for en vennegruppe fra Kølvrå - og er den dag i dag, blevet udviklet til et anerkendt navn indenfor tøjbranchen. Logoet består af 2 elementer, en abe og en krone. Aben repræsenterer første klassetrin i skolen; det barnlige sind, at man skal huske at lege og ikke tage alting så seriøst. Kronen repræsenterer første klasse på et fly; komprimiløs, høj kvalitet og sans for detaljerne.

Hvordan finder man på at starte en virksomhed, der sælger tøj, og senere merchandise for nogle af landets største stjerner? Det lå vist ikke helt i kortene, da Jesper Mortensen i 2015 inviterede Eiqu Miller ned i sin daværende tattooshop "House of Ink Esbjerg", for at få en gratis tatovering.

Eiqu var på det tidspunkt en anerkendt influencer på Youtube, hvor han havde i omegnen af 70.000 følgere. Eiqu var igang med at filme den første serie til Splays Youtube kanal "The Challenge Roadtrip", sammen med Stupidaagaards - og det fangede Jespers interesse.

Da Eiqu var blevet tatoveret, inviterede Jesper ham på en kop kaffe på den anden side af gaden. Det skulle vise sig, at de 20 meter, der var hen til cafeen, kom til at have stor betydning. ”Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det tog os over en halv time at gå de 20 meter, fordi der var så mange fans, der ville tale med Eiqu og tage selfies med ham,” siger Jesper. Og det var her, frøet til et samarbejde mellem de to blev sået. ”Han skal da have t-shirts. Dem vil jeg lave til ham,” tænkte Jesper.

Og så gik tingene ellers slag i slag, og i marts 2015 åbnede Eiqu og Jesper FirstGrade ApS, hvor de til at starte med solgte t-shirts med logo og abe-prints, til Eiqu's mange følgere. Sidenhen udviklede det sig fra merchandise til et rigtigt tøjmærke som udkom i over 40 ungdoms butikker i Danmark, og i dag sælger de både merchandise for andre profiler, samt tøj og accessories, som de selv designer.

Mange af de populære Youtubere i Danmark har store fangrupper blandt børn og unge. Derfor samarbejder FirstGrade kun med Youtubere, som vi mener, vi kan stå inde for.

”Vi kalder os ikke FirstGrade/Første Klasse, for ingenting - det er et navn, vi altid bestræber os på at leve op til – i alle forhold,” Eiqu Miller.

 

Højt til loftet og masser af plads i Jordrup

I 2018 flyttede FirstGrade ind i en renoveret staldbygning i Jordrup, som ligger 8 km udenfor Kolding. Bygningen er ombygget til lager og kontor, og her har de cirka 250 m2 at boltre sig på.

”Her har vi masser af plads til alt det, vi har brug for, og vi har ofte besøg af Youtubere, som kommer forbi for at se deres eget merch og lave videoer til Youtube,” Eiqu Miller.

Om sommeren er FirstGrade at finde på messer og markeder - og selvom FirstGrade har nogle helt igennem imponerende anmeldelser på Trustpilot, så er Jesper og Eiqu store tilhængere af virkelighedens trustpilot, som de kalder det, når de er ude at se kunderne i øjnene. Her får de indblik i ærlige og inspirerende synspunkter fra kunderne. ”Vi elsker at komme ud og møde vores kunder. Tale med dem og få input og inspiration til de kommende kollektioner,” Eiqu Miller.

FirstGrades mission

Det vigtigste for os er, at vores kunder er tilfredse med vores produkter. Vi er jyder, og vi er ærlige, derfor står vi også ved, hvis vi laver fejl. Vi sørger for, at kvaliteten er i orden. ”Vores mission er, at producere tøj og accessories i så god kvalitet, at vores kunder kommer tilbage for at købe hos FirstGrade igen,” Jesper Mortensen.

Mændene bag FirstGrade

Eiqu Miller, 29 år, bor i Fredericia og er rapper på Youtube. Eiqu er lidt af et online orakel, så det er ham, der redigerer websitet, bannere, laver markedsføring, sociale medier og sammen med Jesper står han for kontakten til Youtubere.

Jesper Mortensen, 31 år og tidligere direktør for flere Tattoostudier. Jesper bor i Hejls, syd for Kolding med sin familie. Jesper står for indkøb af kollektioner, kvalitetskontrol og -godkendelse, kommunikation med designere, sælgere, butikker osv. Derudover står han også for kommunikation med Youtubere, at arrangere events.

Da der kun er 2 fastansatte i FirstGrade, betyder det at både Eiqu og Jesper må have en finger på pulsen, og en finger med i alt hvad der foregår i virksomheden. Det betyder altså at de også hjælper til med kundeservice, pakke pakker, og tage sig af alle de andre folk som er involverede.

Derudover er der en masse gode mennesker, der hjælper med at holde hjulene i gang:

Sebastian, som tidligere var vores praktikant, men som vi ikke kunne undvære, så derfor hjælper han os nu med at få mere struktur på butikken.

Peter, som egentlig ikke er ansat hos FirstGrade, men som vi har kåret til verdens bedste GLSmand.

Brian og Alex, som er vores dygtige sælgere, som kommunikerer med butikkerne i Danmark.

Kewin og Sofie, vores to fantastiske og kreative designere. Kewin designer vores eget tøjmærke FirstGrade, og Sofie er motivdesigner på vores Youtube tøj.

 

2015-2016


https://ekstrabladet.dk/flash/dkkendte/youtuberen-eiqu-miller-goes-to-hollywood/5989824

Eiqu tager til Hollywood. Som vært for de danske nickelodeon seere - skal Eiqu tage dem med bag kulisserne!

https://www.tvmidtvest.dk/artikel/eiqu-millers-vej-til-toppen-af-youtube

Et hudløst ærligt og spændende interview af Eiqu Miller, hvor han fortæller om hans liv op til år 2016.

https://nyheder.tv2.dk/business/2016-06-20-18-aarig-youtuber-efter-historisk-aftale-det-maa-godt-vaere-lidt-gakket

Rasmus Brohave & Eiqu Miller skal i samarbejde med Faxe kondi, lave 10 dokumentarfilm. Spændende artikel om et stort samarbejde.

2017


http://blog.nordal.eu/at-the-firstgrade-mansion/

FirstGrade mansion! Da Eiqu og Jesper flyttede sammen i hus, fik de sponsoreret møbler til hele huset, hvilket er specificeret i artiklen ovenover.

http://oplev.ford.dk/fra-dearborn-til-koelvraa/

Artikel om selveste FirstGrade bilen, som er blevet folieret med det VILDESTE design! Tjek artiklen ud, og se bilen som får masser af opmærksomhed på gaderne.

http://www.mynewsdesk.com/dk/ford-motor-company/pressreleases/eiqu-miller-bliver-stuntkoerer-for-ford-2186170

Eiqu tog til London, hvor han skulle i lære som stuntkører! Vilde håndbremsevendinger og parkeringer, som du kan læse meget mere om i artiklen ovenover.

https://vafo.dk/artikel/500-700-b%C3%B8rn-stod-i-k%C3%B8-for-at-m%C3%B8de-eiqu-miller

Læs artiklen her, hvor Eiqu Miller besøger Grindsted - 500-700 børn stod i kø, for at se deres store idol.

 

2018


 https://fyens.dk/artikel/kendt-youtuber-er-flyttet-til-fredericia-voldgravene-er-megafede-2018-11-16(2)

Artikel som omhandler Eiqu og Jesper, og om hvordan de er flyttet grundet virksomheden.

https://www.elbobladet.dk/elbobladet/Eiqu-Miller-er-klar-med-stand-til-Shopping-Bazar/artikel/373121

Endnu en artikel omkring Shopping Bazar Fredericia, hvor vi årligt er til stede. Vi har naturligvis messens fedeste stand ;-)